Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Predictive Profiling (Point)

Predictive profiling (POINT©)

Herken jij op een drukke plek, zoals een station of bij een groot evenement potentieel gevaar of neem jij actie zodra een incident heeft plaats gevonden?

Het scannen van (massale groepen) mensen op crimineel, gewelddadig en/of terroristisch gedrag is een uitdaging voor politie, beveiligers en overige personen die bijvoorbeeld in een binnenstad, luchthaven, station, stadion of bij evenementen werken. Vaak handel je pas wanneer zich een strafbaar feit met de nodige gevolgen heeft voorgedaan.

POINT©, hetgeen staat voor Proactieve Observatie en Interventie Training, is een opleiding die is ontwikkeld nadat er binnen Nederland de behoefte ontstond aan een middel om vroegtijdig crimineel of terroristisch gedrag te onderkennen. Beproefde technieken, onder andere uit Israël en de Verenigde Staten (USA), worden nu ook in Nederland aangeleerd. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers / docenten die ruime kennis en vaardigheden hebben op de benodigde vakgebieden.

Doormiddel van POINT© probeer je van repressief optreden meer naar de voorkant te komen en proactief en preventief te gaan werken. Dit wordt bereikt doordat je een andere manier van waarnemen aanleert, waarbij gekeken wordt naar afwijkende gedragingen en verdachte indicatoren, het positioneren van de eigen mensen en het aanspreken van publiek met bepaalde gesprekstechnieken.  Vanuit jouw onderbuikgevoel dat ontstaat wanneer je afwijkend gedrag waarneemt, handel je en beslis je uiteindelijk of iets of iemand een bedreiging is.

Leerdoelen:

Na de training kunnen de deelnemers:

Verdachte indicatoren en afwijkend gedrag bij mensen detecteren. Actie ondernemen, onder andere middels gesprekstechnieken, op verdachte indicatoren en/of afwijkend gedrag.

De beslissing nemen of er een dreiging is en hier verder op handelen.

Optreden conform het “Stappenplan POINT© ”.

Voor wie?

POINT©  is voor een ieder die werkzaam is binnen het openbare domein, waarbij sprake is van grote aantallen mensen op risicolocaties. Veel ambtenaren van politie, defensie en Koninklijke Marechaussee zijn inmiddels opgeleid. New Security Vision werkt met Valentijn OTC samen en biedt de mogelijkheid een maatwerkproduct te leveren, waarbij de training aangepast wordt aan uw wensen. Valentijn verzorgd deze trainingen en POINT is ook door hem ontwikkeld.

Inhoud training

In de op maat gemaakte training wisselen theorie en praktijk zich in hoog tempo af, waarbij een gedeelte van de tijd besteed wordt aan praktijksimulatie. Kernwoorden voor de opleiding zijn realistische training, videoconfrontatie en oefenen in de openbare ruimte. Gedurende de praktijksimulaties worden de deelnemers gecoacht en naderhand worden de oefeningen groepsgewijs geëvalueerd.

Onderwerpen die aan de orde kunnen komen (mede afhankelijk van de duur van de training en de wensen van de klant):

 • Ontstaan van POINT©  en Predictive Profiling
 • Planningscyclus
 • Observatie technieken en tactieken
 • Risico versus dreiging
 • Risicoschaal van gedrag
 • Verdachte indicatoren en AMO’s
 • Veiligheidsringen
 • Gedrag en gevoel
 • Interview technieken (Security Questioning)
 • Interventies en scenario denken
 • Red Teaming

Tarieven
 Vindt u op de tarievenpagina.

Contactgegevens

Computerweg 22 (BG),
3542 DR, Utrecht

+316 28 536 908
info@newsecurityvision.nl

KvK: 
57858004

Inschrijven

Ik schrijf me in voor de opleiding beveiliger:

Bedankt, je bericht is met succes ontvangen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op indien nodig.
Voornaam
Achternaam
M/V
Geboortedatum
Adres
Postcode
Woonplaats
Telefoonnummer
Email adres
Minimaal Rijbewijs B
Beveiliger 2
Aantal jaar beveiliger 2
Voorkeur opleidingsdag
Bedrijfsnaam
Opmerkingen